Brug utrygge organisationsforandringer til styrkelse af dig selv og din position

Mange ledere oplever i disse år at der nye direktører, omorganiseringer og sammenlægninger.

For lederne er det meget ubehagelige - tiltider uelegant – processer – som de ikke kan tale med nogen om – hverken i egen organisation eller med deres kollegaer (som pludselig bliver deres konkurrenter på jobbet.) Der er også en anden mulighed du kan vælge…

Det handler ikke så meget om at håndtere eller rumme al det personlige ubehag, du oplever i organisationsforandringsprocessen, hvor kollegaer omkring dig bliver fyret og du selv måske ingen gang er sikker på din fremtid.

Step up! Træd over dit ubehag

Det handler derimod om at træde ud over dig selv og gå i dit mest altruistisk og fanden i voldske hjørne af dit sind. Her fra skal spørge dig selv: Hvad er det særligt jeg vil skabe, hvis det er mig der bliver? Hvorfor er det særligt en god ide at jeg bliver som leder i organisationen? Hvorfor er det særligt ansvarligt over for medarbejdere og nye ledere over mig at jeg bliver? Hvad er mine organisatoriske visioner? Hvilket fællesskab og samarbejder ser jeg muligt? Hvad er min vision for mit følgeskab? Hvad er min vision for min ledelse? Hvordan vil jeg hjælpe mine ledere/direktører over mig til at lykkes? (Selvom jeg måske har voodoo-fantasier om ham/hende lige nu).

Min erfaring fra flere 1:1 sparringer med ledere i denne situation, er at din tydelighed kan gøre hele forskellen og i mange tilfælde styrke din postion efter det hele er faldet på plads igen, kun fordi du var modig og greb situationen utraditionelt an!

Hvad gør du?

Hvis du vil dele din historie…

Du er velkommen til at maile mig på sk@sensio.dk eller skrive i beskeder her på LinkedIn hvis du vil dele dine oplevelser med mig eller hvis du vil gribe muligheden for 1:1.

 


Comments are closed.

 Viden, Værktøjer og Tilbud
Ledelse af selvledelse - Få Vi-følelse og konstruktivt medspil

Gratis guide:
7 årsager til, at dine
medarbejdere endnu
ikke leverer det,
du ønsker dig!


Egen selvledelse
- frihed i hverdagen

Kend de 4 største fejl

Fire ud af Seks stjerner i Jyllandsposten

Den nye bog har fået sit helt eget site - her kan du se mere om bogen og finde ekstra materialer

Bogesitet : Ledelse af selvledelse

Bogen Selvledelse og fællesskaber
Selvledelse