I medierne

Bliver man socialt isoleret af at have hjemmearbejdsplads?

Interview med gode råd til lederens udfordringer med at lave socialt fællesskab og videndeling ved hjemmearbejdspladser

Det var udgangspunktet for et interview, jeg gav til Sjællandske Mediers tillæg om hjemmearbejdspladser. Både ledere og medarbejdere fik gode råd om, hvordan man får et godt arbejdsliv med hjemmearbejdsplads. Lederne fik også gode råd til, hvordan man kan opretholde fællesskab på trods af fysisk afstand.


Lær at være din egen bedste leder
FTF bragte i anledning af udgivelsen af Antologien “Selvledelse og Fællesskaber – nye perspektiver på det moderne arbejdsliv” et interview af Sanina Kürstein. Her er et kort citat fra interviewet:

Michael Kjærgaard: Hvad mener du, at medarbejdere og ledere kan få ud af at læse bogen? –
Jeg tog initiativ til bogen, fordi jeg ville give folk mulighed for at se sin egen virkelighed på en ny måde. Det synes jeg, at en antologi som ’Selvledelse og fællesskaber’ kan, fordi de forskellige bidragsydere til bogen giver mange forskellige og nye tanker, som kan give den enkelte nogle nye handlemuligheder. Forfatterne har givet nogle meget konkrete og fremadrettet bud på selvledelse, som bredt dækker forskellige fagligheder, fordi de alle skriver med meget forskellige baggrunde.

Værktøjsbog om selvledelse i praksis - her får du mange bud om selvledelse fra Gitte Haslebo, Jesper Tynell, Maja Loua Haslebo, Jean-Christian Delay, Flemming Andersen, Thomas Ryan Jensen, Christine Ipsen og Sanina Kürstein

En hurtig bog med masser af fagligt indhold

Du kan læse interviewet her. Bogen “Selvledelse og fællesskaber – nyeperspektiver på det moderne arbejdsliv” kan købes hos mig. Prisen er 330,00 kr. incl moms + 20 kr i porto. Send mig en mail sk@sensio.dk – Så pakker jeg og sender bogen med det samme. Her får du nogle praktiske øvelser til refleksion og opladning i løbet af dagen med i købet.
Du kan også købe bogen hos Dansk Psykologisk Forlag.

Selvledelse kræver stærk ledelse

Fagbladet Ingeniøren bragte i august i et temanummer om selvledelse et interview med Sanina Kürstein. Her kan du finde 3 gode råd :

 

  • At medarbejderne bliver oplært i selvledelse og dermed bliver bevidste om de faldgruber, der er, f.eks. at man har tendens til at skyde skylden på sig selv, hvis tidsplaner skrider.
  •  At virksomheden sørger for at udvikle medarbejderne, så de bliver bedre til at lede sig selv.
  • At lederen stadig spiller en meget væsentlig rolle som sparringspartner og målvogter.

Klik for at se billedet i stort

Du kan læse hele interviewet i den forkortede webversion her. Papirversionen er længere.

Hjælp dig selv – brug skyldfølelsen
Når du fortæller dig selv, at du ikke er god til at planlægge, og at du nu må skynde dig at lave noget mere, så stop op. Det er en advarsel.
DJØF-bladet Danske Magistre og økonomers fagblad havde i september 2010 et interview med Sanina Kürstein, ekspert i selvledelse i praksis med fokus på det kropslige perspektiv i forhold til at være selvledet medarbejder.

Journalist Eva Bøgelund var særligt interesseret i at høre om kroppens og skyldfølelses relevans i forhold til selvledelse og om hvorfor skodaer ikke er velkomne i den selvledede medarbejders hverdag. Sanina Kürstein anbefaler Audier med og uden ekstraudstyr. Ja, det var en kryptisk, men korrekt, introduktion til interviewet.

Du kan læse arktiklen i webversion her

  Vær en succesfuld leder
3 ting - succesfulde ledere gør

Få den gratis guide:
3 ting succesfulde ledere gør, som du let kan gøre!

Fire ud af Seks stjerner i Jyllandsposten

Den nye bog har fået sit helt eget site - her kan du se mere om bogen og finde ekstra materialer

Bogesitet : Ledelse af selvledelse

Bogen Selvledelse og fællesskaber
Selvledelse