Case – Kolding Kommune Tekniske Forvaltning

I Kolding Kommune Tekniske Forvaltning hos afdelingsleder Ole Stockholm Lauridsen har medarbejderne stor faglig ekspertise og mange opgaver og mange bolde i luften.

afdelingsleder Ole Stockholm Lauridsen ønskede i endnu højere grad at styrke medarbejderne i deres selvledelse og i særdelshed også at hjælpe dem til at se og prioritere de muligheder der er i vidensdeling og fællesskab, særligt også med fokus på at skabe rum til endnu mere innovation.

Derfor bad han ekspert i selvledelse Sanina Kürstein om at bruge det meste af en personale dag sammen med dem for at drøfte selvledelse, fællesskab og videndeling.

Afdelingsleder Ole Stokholm Lauridsen Kolding KommuneBy- og Udviklingsforvaltningen Industri siger selv om dagen:

Det var rigtig fint med tilgangen, hvor man efterhånden kredser sig ind til det centrale – det gav fortrolighed og tryghed i gruppen, så man lettere kunne tage fat på de mere personnære emner.

Det var meget fint med præsentationerne af, hvad det vil sige at have selvledelse, for selvom vi har haft det i praksis i 6 år, har vi aldrig fået talt om det, og derfor var der adskillige medarbejdere, som fik aha-oplevelser i forhold til, hvad der egentlig forventes af den enkelte medarbejder, når man nu har så meget uddelegeret ansvar, samt hvilken form for ledelse det indebærer. For medarbejderne blev det tydeligt, at de selv har en stor del af ansvaret for, at dette kommer til at virke, og der er en naturlig forklaring på, hvorfor tingene engang imellem udvikler sig som de gør med blandt andet frustrationer og stress-situationer.

I mit eget tilfælde har der været tale om en meget moden organisation, og det er der, hvor jeg i hvert fald kan se fordelen – uanset om det så er finpudsning vi snakker om, så er der behov for udvikling og netop et sted, hvor det går rigtig fint generelt, kan det være svært at blive ved med at finde på udviklingsmuligheder for medarbejderne, og her kan jeg varmt anbefale et arrangement, som det vi har haft. Det kan måske også anbefales for organisationer, hvor man har overvejelser om at indføre selvledelse, hvis det ikke allerede findes. Jeg har allerede anbefalet det overfor mine lederkolleger her i området, som også har veludviklede afdelinger.

Det har været rigtig dejligt for mig, at jeg ikke behøvede at give andet end et par stikord, så vidste du, hvordan du ville strikke programmet sammen, og jeg synes også det var rart, at du kunne være fleksibel i forhold til, hvor lang tid der skulle bruges på processen. Faktisk også meget fint med de konkrete spørgsmål til evalueringen, og med din tilbagemelding i telefonen.

 


  Vær en succesfuld leder
3 ting - succesfulde ledere gør

Få den gratis guide:
3 ting succesfulde ledere gør, som du let kan gøre!

Fire ud af Seks stjerner i Jyllandsposten

Den nye bog har fået sit helt eget site - her kan du se mere om bogen og finde ekstra materialer

Bogesitet : Ledelse af selvledelse

Bogen Selvledelse og fællesskaber
Selvledelse