Case – Finansforbundet – Kreds Sydbank – Når vi lykkes med selvledelse og samskabelse

Kreds Sydbank var gået fra at være deltids kredsbestyrelsesmedlemmer til at være fuldtids kredsbestyrelsesmedlemmer.  Ud over den nye fuldtidsrolle skulle kredsbestyrelsen også finde ud af hvordan de kunne opretholde fællesskab over afstand – da kredsbestyrelsens medlemmer er fordelt over hele landet.

 


Harry Max Friedrichsen
som er kredsformand for Kreds Sydbank valgte at lave en dagsworkshop, og følge op på denne ved de efterfølgende kredsbestyrelsesmøder samt at tilbyde alle kredsbestyrelsesmedlemmer  E-værktøjer til at håndtere hverdagsudfordringerne i selvledelse.

Kunden siger:

Jeg læste en artikel i FTF’s nyhedsbrev og så et kursus om selvledelse som jeg tænkte” det er lige noget for os.” Efter at have forelagt det for min kredsbestyrelse så tog jeg henvendelse til Sanina Kürstein.
Mine forventninger er indfriet, ingen tvivl om det. Vi kom godt rundt om de udfordringer  der er i selvledelse og vi fik nogle redskaber til at arbejde videre med. Problemstillinger, udfordringer og dilemmaer med at få tiden til at række til, altså udfordringerne i det grænseløse arbejde, kom vi også godt rundt om og fik afdækket og det var godt.
Jeg oplever vi fik lavet en god forventningsafstemning mellem os som ledelse i formandskabet og det selvledende kredsbestyrelsesmedlemmer. Da jeg fik lavet min vision for selvledelse for kredsbestyrelsen i Sydbank Kreds i Kredsbestyrelse Sydbank fik brugte jeg den til at løfte overliggeren. Jeg forventer at hvert enkelt kredsbestyrelsesmedlem udviser engagement og entusiasme, agerer professionelt, tager initiativer og er dagsordenssættende og kan at de arbejde selvstændigt inden for den ramme vi har aftalt for selvledelse.
Det var også nogle gode øvelser vi fik til at passe på sig selv og hinanden. Og fint at vi fik introduktion til medarbejderens og ledelsens proces i forhold til selvledelse. Jeg var er særligt glad for materialerne vi fik som var er meget brugbare og lette at omsætte til praksis i vores hverdag som kredsbestyrelse.
Jeg vil gerne anbefale dette kursus til andre fuldtids kredsbestyrelser.
  • I mit samarbejde med Sanina, har jeg særligt sat pris på den gode og konstruktive dialog vi havde i forbindelse med tilrettelæggelsen af kurset, hvor Sanina på baggrund af vores drøftelser gennemførte et målrettet kursusforløb, der var som “skræddersyet” til os.
  • Det andre ledere kan forvente sig i samarbejdet med Sanina Kürstein er en behagelig, lydhør og kompetent kursustilrettelægger og underviser.

Harry Max Friedrichsen
kredsformand SydbankSydbank Kreds

 


  Vær en succesfuld leder
3 ting - succesfulde ledere gør

Få den gratis guide:
3 ting succesfulde ledere gør, som du let kan gøre!

Fire ud af Seks stjerner i Jyllandsposten

Den nye bog har fået sit helt eget site - her kan du se mere om bogen og finde ekstra materialer

Bogesitet : Ledelse af selvledelse

Bogen Selvledelse og fællesskaber
Selvledelse