Selvledelse på skoleområdet

Selvledelse er ikke noget man har talt om i skole sammenhæng. Det har altid været et branchevilkår.

Kravene til hvad man skal præstere har derimod ændret sig. De er blevet større.  Det er vigtigt at både ledere og lærere er klædt på til de nye krav.

Værktøjer til skoleledere og lærere

Her er redskaberne til travle engagerede lærere og skoleledere, der ønsker at finde tid, sine ben og få arbejdsro i en uforudsigelig og til tider kaotisk dag. Her er også værktøjerne, der understøtter lærere og skoleledere i godt samarbejde.

Værktøjerne i disse e-produkter  er lavet til at understøtte lærere og ledere i det at både skabe sit eget ”rum”, hvor man selv trives godt og i at  ville noget sammen. Altså selvledelse og samskabelse.

Stadig større lærergrupper og stadig mere komplicerede undervisningsopgaver kræver stadig større selvledelse, skarphed i prioritering og det at finde sine egne ben.

OBS: Med LIC medlemskab får du 15% rabat ved køb af online kurser.
Ønsker din arbejdsplads mange brugerlicenser kan der opnås yderligere rabat.

Du finder kurser og værktøjer her.

Samarbejde og samskabelse – nye krav – er dine lærere og kollegaer klædt på til dette?

Samtidig er der stadig større krav til samarbejde på tværs, både i undervisningen og udenfor undervisningen.

Samarbejde kan være en svær kunst. Og ikke nødvendigvis noget man er uddannet til. Der findes enkle værktøjer til at fremme godt samarbejde, lave konstruktive dialoger og kunne afmontere misforståelser og uoverensstemmelser. Du finder dem  her.

 

Her finder du værktøjerne både til lærere og til ledere af selvledende lærere.

E-værktøjer er videoklip, lydfiler og pdf-værktøjer brugeren kan få adgang til hvor som helst.  Filerne kan også downloades.

BOG

Bogen Selvledelse og fællesskaber

I sin anmeldelse i Folkeskolen skrev Leon Aktor:

“Selvledelse giver hver medarbejder frihed til selv at vælge og tilrettelægge arbejdet. Men hvorfor fører denne frihed så ofte til stress, søvnbesvær, mindreværdsfølelse, oplevelse af utilstrækkelighed og ensomhed?”

og

“Bogen anbefales varmt til alle ledelsespersoner på skoler, som har indført eller overvejer at indføre selvstyrende team, men også lærere og pædagoger vil have fornøjelse af at læse den. Hver artikel har sit eget fokus, som glider ind over og uddyber de andre. Slutresultatet er et tiltrængt overblik over en både tillokkende og lumsk verden fuld af muligheder for glæder, hvis man bærer sig klogt ad, og sorger, hvis man springer mellemregningerne over.”

Du kan læse hele anmeldelsen her.

Bogen har bidrag af Gitte Haslebo, Maja Loua Haslebo, Flemming Andersen, Jean-Christian Delay, Thomas Ryan Jensen, Christine Ibsen, Jesper Tynell og Sanina Kürstein.  Bogen er udgivet på Dansk Psykologisk Forlag 2010. Den fås også som e-bog.

OBS: Med LIC medlemskab får du 15% rabat ved køb af online kurser.
Ønsker din arbejdsplads mange brugerlicenser kan der opnås yderligere rabat.

 

.

 


  Vær en succesfuld leder
3 ting - succesfulde ledere gør

Få den gratis guide:
3 ting succesfulde ledere gør, som du let kan gøre!

Fire ud af Seks stjerner i Jyllandsposten

Den nye bog har fået sit helt eget site - her kan du se mere om bogen og finde ekstra materialer

Bogesitet : Ledelse af selvledelse

Bogen Selvledelse og fællesskaber
Selvledelse